Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

Heylen Vastgoed HYC blijft voorin meedraaien na dubbele winst

HYC blijft voorin meedraaien na dubbele winst.

HYC stond dit weekend opnieuw voor twee belangrijke wedstrijden op bezoek bij Flyers Heerenveen en thuis tegen Eaters Geleen.

Het tweeluik begon alvast erg goed voor de rood-witten met een 1-2 overwinning in het verre Friesland. Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong maar Skinner hing de bordjes een minuut later alweer gelijk. In een gelijk opgaande tweede periode was het alweer Skinner die op aangeven van Morgan rood-wit op voorsprong bracht. Aan het scoreverloop veranderde niks meer waardoor HYC de drie punten mee naar België bracht.

Zondag kwam in de eigen tent Geleen op bezoek, wedstrijden die in het verleden altijd vergezeld waren met het nodige vuurwerk. Beide ploegen verschenen onvolledig op het ijs wegens enkele zieken of geblesseerden. Dat weerhield HYC er niet van om een blitzoffensief op te zetten. De puck gleed nog geen 13 seconden over het ijs of De Ceuster kreeg al een eerste grote mogelijkheid maar scoren lukte niet. Bij de eerste powerplay situatie voor HYC was het wel raak. Mitch Morgan kreeg iets te veel ruimte en bewees nogmaals zijn efficiëntie door de thuisploeg op 1-0 te brengen.

HYC knutselde even later shorthanded een mooie aanval in elkaar via Morgan en Coolen maar goalie Delil voorkwam een nieuwe HYC goal. Die kwam er halfweg de eerste periode toch wanneer Skinner er op de fast break na een delayed penalty 2-0 van maakte. Geleen prikte tegen via Marx die zich knap doorzette maar de jeugdige defence gaf geen krimp. Laatste kans van de eerste periode was nog voor HYC wanneer het import duo Feasey en Skinner in ondertal opnieuw een knappe combinatie op het ijs legde maar de afwerking kende geen succes.

De eerste minuut van de tweede periode begon HYC nog met een minuut straftijd en ook die leek het vlot te overleven tot Heutmekers (die vlot de weg naar doel vindt) net op het moment dat de thuisploeg compleet was toch het net achter Van Looveren liet trillen. De thuisploeg leek even van slag en Geleen rook kansen. Eerst kreeg Heutmekers te veel ruimte maar vond Van Looveren op zijn weg maar even later kon Bartak van kortbij toch de gelijkmaker scoren.

De thuisploeg vond het welletjes en injecteerde onmiddellijk nieuwe zuurstof via Skinner die anderhalve minuut later HYC met een strak shot opnieuw op voorsprong bracht. Morgan kreeg niet veel later 1 op 1 met Delil ook nog een goede kans op de 4-2 maar werd in laatste instantie nog net gehinderd. Skinner bewees vijf minuten later dat hij heel goed op dreef is want op aangeven van Cuylaerts en Feasey maakte hij de 4-2 en wiste daarmee de opflakkering van Geleen opnieuw uit.

Na een halfuur spelen namen de irritaties toe en dat bleef niet zonder gevolgen. Goris kreeg een dubbele game penalty aan de broek en mocht gaan douchen. Wanneer HYC dan ook nog eens een too many men kreeg aangesmeerd stond het zelfs met 3 op het ijs. De jeugdige defence stond echter zeer gedisciplineerd te spelen en samen met een zeer sterke Van Looveren hield het Geleen weg van de crease. Integendeel, het was in een 3 on 5 nog Feasey die alleen voor Delil verscheen maar de puck net niet in het mandje kreeg.

De revanche van Feasey liet echter niet lang op zich wachten tijdens de derde periode want na 23 seconden scoorde hij op aangeven van De Ceuster en Skinner de geruststellende 5-2. Veel had de derde periode niet meer te betekenen. HYC consolideerde de voorsprong , Geleen wou wel maar kon niet beter. Aan de score veranderde niets meer waardoor HYC opnieuw 3 punten bij op de rekening kan schrijven. Een welgemeende proficiat aan het ganse team dat in moeilijke omstandigheden toch altijd de rug weet te rechten.

Volgende week vrijdag wacht de zeer moeilijke verplaatsing naar Den Haag en zullen we misschien kunnen kijken of de vrij smalle kern van HYC een weerwoord kan bieden tegen titelfavoriet Den Haag. Zondag komt Mechelen op bezoek in Herentals.

Supporters, allen op post!

K.V.L.

Print Friendly, PDF & Email