Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

Heylen Vastgoed HYC naar Bekerfinale

De start van de Herfstvakantie was het weekend van de waarheid voor ons eerste team. Vorig weekend verloren we nog ons thuisvoordeel tegen Mechelen, waardoor de eerste wedstrijd in Mechelen extra belangrijk was. Wie van veel goals houdt werd verwend. Heylen Vastgoed HYC kwam op voorsprong met 1-5, maar het waren de Golden Sharks uit Mechelen die terug knokten tot 6-6. De wedstrijd zou dus verdergezet worden in overtime. Beide goalies hielden 5 minuten hun netten proper waardoor de beslissing zou vallen met penaltyshots. Deze werden door ons gewonnen met 2-3, waardoor de meereizende fans zaterdag maar liefst 17 doelpunten te zien kregen.

De 2de wedstrijd werd in Herentals gespeeld. Mitch Morgan opende de score met een man minder met een doelpunt van net buiten de crease op assist van Ben Coolen. Toch wist Mechelen op dezelfde powerplay de 1-1 in de netten te schieten. 

In de 2de periode liepen onze jongens uit tot 3-1 door onze Canadese vrienden Feasey (2-1) en Skinner (3-1). Mechelen bleef in de wedstrijd door Van Den Bogaert, die op een brakeaway de 3-2 maakte. Met nog 11 seconden te spelen was het opnieuw Feasey die de 4-2 op het bord wist te zetten, waardoor we met 2 goals voorsprong de 3de periode konden inzetten.

Net zoals zaterdag (en bij uitbereiding vorig weekend) werd het een spannende 3de periode. Mechelen kwam terug tot 4-3 met een doelpunt van de Fin Koskinen. Om de triller compleet te maken werd het met nog 4 seconden te spelen zelfs nog 4-4. Deze keer was het Bosmans die de rebound van Waumans benutte en zo opnieuw overtime afdwong. 

Volgens de regels wordt er dan 3 tegen 3 gespeeld waardoor de snelle jongens voordeel hebben en de ruimte op het ijs kunnen benutten. In de 63ste minuut was het onze captain Mitch Morgan die de verdediging van Mechelen passeerde en de puck voorbij Mike Geysbrechts schoot. Hierdoor speelt Heylen Vastgoed HYC in februari opnieuw de Bekerfinale (tegen Luik) op een nog te bepalen locatie. 

HYC OLE!

Vriendelijke groeten,

Ben Morgan

Print Friendly, PDF & Email