Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

Informatie bericht Beneleague ijshockey

Beste leden, supporters en sponsors,

Hieronder kunnen jullie de communicatie vanuit de BeNeLeague terugvinden in verband met de wijziging in de kalender tijdens de feestdagen (winterstop). Wij spelen nu zondag 12 december thuis tegen Mechelen en op 19 december staat de topper tegen Luik op de agenda. Zoals reeds gemeld mogen wij met de huidige maatregelen spelen met toeschouwers (toegang met C.S.T. en met mondmasker). Wij willen jullie bedanken voor het respecteren van de regels de afgelopen weken en hopelijk zien we jullie de volgende 2 wedstrijden op onze ijsbaan. 

Informatie bericht Beneleague ijshockey

De afgelopen weken is er regelmatig overleg geweest tussen het bestuur en alle vertegenwoordigers van de BNL teams over de steeds verontrustender wordende Corona situatie in België en Nederland. Sinds half november is spelen met publiek in Nederland niet meer toegestaan en in België is deze maatregel onlangs ook gedeeltelijk van kracht. Trainen en spelen van wedstrijden in de avonduren is in beide landen wel toegestaan. Het spelen zonder publiek heeft een duidelijk negatieve invloed op de sfeer en de gehele entourage in het stadion bij de wedstrijden, maar ook de financiële impact door het gemis aan inkomsten is inmiddels duidelijk merkbaar.

Het bestuur en de clubs hebben daarom besloten om een korte competitie stop in te lassen ter overbrugging naar een hopelijk betere situatie in januari. Wij hopen dat alle nu door de overheid genomen maatregelen er toe leiden dat er dan weer met publiek mag worden gespeeld. Deze korte break zal ingaan na het speelweekeinde van 12 of 19 december. De clubs zijn zelf vrij om te bepalen welke datum voor hen het beste uitkomt. Het is de bedoeling vanaf 7 januari 2022 te competitie weer te hervatten Nadere informatie hierover zal begin januari volgen. Omdat er wedstrijden moeten worden verplaatst zal er vanaf de herstart van de competitie ook een aangepaste competitiekalender van toepassing zijn. Dit aangepaste schema zal tijdig worden gepubliceerd.

Print Friendly, PDF & Email