Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

WK U18 Dames verslaan Estland met 7-0

Vandaag speelde het nationale damesteam U18 de tweede wedstrijd op het WK tegen Estland. HYC levert met de HYC Girls het meeste aantal spelers voor het Nationaal Team.  Van de HYC Girls speelden Abby, Anouk, Ans, Fenna, Jirne, Lisa, Lois en Xiara mee.

Vanaf de eerste periode had België direct de overmacht en werd er vooral in het vak van Estland gespeeld. De Estlandse goalie Salamatina houdt haar goal echter goed proper. Onze dames spelen mooi de puck rond, maar zelfs na 33 shots op goal eindigt de eerste periode met 0 – 0.

De tweede periode wordt er nog een tandje bijgestoken en het brengt op. Na net geen 3 minuten in de tweede periode scoort onze Fenna de eerste van de wedstrijd. Hiermee zijn de dames vertrokken, een kleine 2 minuten later is het 2 – 0 voor België en nog 2 minuten later wordt de derde gescoord door Camille op assist van onze Abby.  Halverwege de tweede periode staan we op 3 – 0 voor België en wordt er een goalie wissel doorgevoerd. Eurydice neemt de plaats in van Anouk, die na anderhalve periode amper een shot heeft moeten stoppen. Het spel speelt zich echt wel op de kant van Estland af.  Op de 33e minuut scoort Fenna haar tweede goal van de match, dankzij een assist van Abby en Camille. Enkele minuten later maakt Camille de 5 – 0 op assist van Abby. Louise zorgt vlak voor het einde van de tweede periode nog voor de  6 – 0.

In de derde periode valt het spel een beetje stil, het scoren gaat terug wat moeilijker, maar vlak voor het einde van de wedstrijd kan Louise op assist van Anke en Noor toch nog een goal scoren. We eindigen de match met 7 – 0.  Een mooie overwinning voor de dames.

Na afloop werd onze Abby verkozen tot MVP van de match voor team Belgium.

Deze zaterdag is een rustdag, maar zondag staat er een moeilijkere tegenstander op het programma: Kazachstan. Gezien de ervaring die onze HYC Girls hebben in de Nederlandse competitie, waar ze mee aan de top draaien, zijn we er van overtuigd dat ze ook tegen Kazachstan hun mannetje kunnen staan!

Supporters op post zondag om 15.30u (Belgische tijd). De wedstrijd kan je live mee volgen op https://www.rbihf.tv/en/content/iihf-u18-women

Print Friendly, PDF & Email