Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

STARTEN MET IJSHOCKEY

De schaatsklas is de ideale instap om zoveel mogelijk jeugd in contact te brengen met ijshockey. De schaatsklas staat in principe open voor kinderen van 3 tot 13 jaar en werkt hoofdzakelijk aan het overbruggen van de drempel naar ijshockey en het stimuleren van het enthousiasme van de deelnemers.

Spelers die de basistechnieken in voldoende mate beheersen worden doorgeschoven naar het team van hun respectievelijke leeftijdscategorie. Hier krijgen ze de kans om zich verder te ontplooien.

Hoe pakken we dit aan?

De club zorgt voor een uitrusting, stick en schaatsen zodat de eerste investering beperkt blijft. Het is wel aan te raden om zelf schaatsen en stick aan te kopen zodat er ook op andere momenten kan geoefend worden. Mama’s en papa’s krijgen les in het aankleden van hun sterspeler.

De schaatsklas werkt vooral aan het overbruggen van de drempel naar ijshockey en het stimuleren van het enthousiasme van de deelnemers. Er wordt gestreefd naar werken met kleine groepjes per niveau en we beschikken hiervoor over een groot team van al even enthousiaste coaches. De coaches zijn enerzijds mensen met hockey- en coaching-ervaring en anderzijds ouders die actief willen meewerken. Deze assistent coaches worden vanuit de jeugdwerking “opgeleid” en ondersteund om op een verantwoorde manier mee te kunnen werken.

Elke speler krijgt ruim de kans om zich te bekwamen, van de eerste stappen op het ijs tot de initiatie in spelen met de puck. Naargelang de vorderingen zal de speler kunnen doorgroeien naar een volgend groepje en de kans krijgen ook op woensdag te trainen en uiteindelijk door te stromen naar een team volgens leeftijdscategorie. Dit gebeurt in overleg met speler, ouders en coaches.

Wat moeten jullie precies doen?

Vul onderstaand formulier in, waarna de verantwoordelijke u een antwoord zal geven. Zij weten alles van het reilen en zeilen in de schaatsklas. Als je het formulier invult vooraleer je voor de eerste komt, kunnen er voldoende helpende handen worden voorzien. Het is de eerste keer altijd een beetje zoeken naar de juiste uitrusting en daar hebben wij verschillende mama’s en papa’s voor die ons ‘schaatsklaskot’ uit hun broekzak kennen.

Wat je zeker moet meebrengen:

  • Een pyjama, zweetpak of dunne jogging om onder je uitrusting aan te doen
  • Normale langere kousen
  • Drinkbus
  • Douchegerief

Waar word je verwacht:

  • Zondagochtend om 08:00
  • Op de ijsbaan van Sport Vlaanderen in Herentals – in kleedkamer 2 (de 2de kleedkamer als je de trap afgaat)