Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

HYC Girls brengen brons mee naar huis op WK IJshockey U18 Women Div2b

Vorige week namen een aantal HYC Girls deel aan het WK IJshockey voor U18 Dames divisie 2b. Uitgerust met een ijzersterke delegatie van 8 getalenteerde spelers, waaronder Anouk Belmans, Ans Van Hoof, Fenna Sempels, Marie-Helene Delannoy, Lois Miller, Jirne Wagemans, Camille Sommerschuh, en Xiara Dobbelaere, vertegenwoordigden zij met trots HYC in het Belgisch nationaal team.

Naast het dynamische team voegden head coach Tim Vos en equipment manager Danny Reynders zich bij de gelederen, waardoor HYC op indrukwekkende wijze werd vertegenwoordigd op dit WK.

De reis begon vroeg op zondagochtend, waar het gezelschap zich verzamelde in Amsterdam om vervolgens naar Sofia te vliegen. Dezelfde namiddag stond al de eerste training op het programma, met de officiële start van het WK op maandag. De openingswedstrijd tegen het gastland Bulgarije bleek een intense strijd te zijn, die uiteindelijk in over-time werd beslist met een 1-0 overwinning voor België.

Dinsdag bracht een nieuwe uitdaging met zich mee tegen IJsland, waar de Belgische meisjes, ondanks hun inzet, niet in slaagden een gelijkmaker te scoren na een achterstand in de tweede periode. De einduitslag was 1-0 in het voordeel van IJsland. Gelukkig bracht de daaropvolgende rustdag wat broodnodige ontspanning.

Donderdag stonden de Belgische dames tegenover Zuid-Afrika, dat voor het eerst deelnam aan het WK. Het werd al snel duidelijk dat Zuid-Afrika niet opgewassen was tegen het Belgische team, met een overtuigende 13-0 overwinning voor België.

In het weekend volgden nog twee zware wedstrijden, waarbij alles mogelijk leek, variërend van geen medaille tot goud, maar dan moesten zowel België als Bulgarije hun beide wedstrijden winnen. België stond zijn mannetje tegen zowel Nieuw-Zeeland als Mexico, maar Bulgarije verloor zijn beide wedstrijden. Hierdoor moest België genoegen nemen met een welverdiende bronzen medaille, terwijl Nieuw-Zeeland naar huis ging met het goud, waarbij België het enige land was dat hen wist te verslaan.

De feestvreugde was niet te temperen, en terecht zo, het brons werd goed gevierd. Maar dat was niet het enige wat de HYC Girls mee naar huis namen. Vier van de vijf MVP-awards werden toegekend aan onze getalenteerde HYC meisjes, met Anouk, Lois, Jirne en Camille die deze eer mochten ontvangen. Bovendien werd de Goalie van het Toernooi-award verdiend gewonnen door Anouk Belmans, die met een indrukwekkend saving percentage van 94.90 en goals against average van 1.23 zich kroonde tot de beste goalie van het gehele toernooi. Een triomfantelijke prestatie van de HYC Girls.