Heylen vastgoed HYC

Herentals Ijshockey Club

HYC Herentals maakte vrijdagavond de verre trip naar Neuwied. Enkele dagen geleden won het in
eigen huis met 7-3 van de Duitsers maar dat dit een heel andere wedstrijd zou worden stond in de
sterren geschreven. Neuwied kreeg enkele dagen geleden een bolwassing van Diez (14-4) in de
Duitse beker en wilde zijn enthousiaste thuispubliek eerherstel aanbieden.

Nochtans was het puckbezit de eerste minuten volledig voor HYC. Op echte kansen was het echter
wachten tot de 7 e minuut wanneer Morgan oog in oog met de thuisgoalie niet kon afwerken, op de
tegenaanval scoorde Neuwied wel het openingsdoelpunt, afwerker van dienst was Beeg. De
thuisploeg knokte zich beter in de wedstrijd en verdubbelde bijna de voorsprong via Sperling. Dat
gebeurde even later toch via Magee die een 3 tegen 5 powerplay kon benutten. Herentals moest het
geweer van schouder veranderen en voerde de druk opnieuw op, Coolen werd oog in oog met de
Duitse goalie gehinderd en kon optimaal profiteren van de powerplay want Niskanen scoorde de
aansluitingstreffer op assist van Vasilyev. De twee imports kregen elk nog een kansje op een nieuwe
powerplay situatie maar aan de score veranderde de eerste periode niets meer.

Over de tweede periode kunnen we heel kort zijn, die was slecht, op alle gebied. Te weinig “sturm
und drang”, foute passes, technische foutjes. Powerplay bleef ondermaats waardoor er ook zeer
weinig doelgevaar te noteren viel, dit langs beide kanten. Diep in de tweede periode liet Gentry het
eerste HYC kansje noteren maar hij besloot te zwak op de thuisgoalie. Toch leek dit even het vuur
opnieuw aan te wakkeren. Neuwied kon shorthanded bijna zijn derde doelpunt scoren maar uit het
niets viel de goal toch aan de overkant. Eerst besloot Niskanen nog op doelman Jansen maar twintig
seconden later duwde hij de puck hoog in het mandje en zetten HYC zowaar op 2-2. Alles lag dus nog
open in de derde periode.

Herentals begon die derde periode met nog een minuut powerplay op de klok waaruit opnieuw veel
te weinig kansen werden gepuurd. Luttele seconden nadat Neuwied compleet was sloeg HYC dan
toch genadeloos toe. Vasilyev vond het kleine gaatje naast goalie Jansen en bracht de rood-witten
voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Dit gaf wat extra zuurstof op het scorebord maar niet
onmiddellijk op het ijs. Het was de thuisploeg die reageerde via een zwaar schot van De Boer maar
Masters hield zijn kooi meesterlijk proper. Opnieuw vrij weinig kansen in die derde periode en dat
noopte de coach van Neuwied tot een time out zo’n anderhalve minuut voor het einde van de
wedstrijd. Wanneer doelman Jansen in extremis werd gewisseld voor een extra speler werd het nog
even warm voor de kooi van Masters maar met een snelle counter maakte Morgan de
geruststellende empty netter voor HYC, 2-4.
Herentals neemt dus de drie punten mee uit Neuwied. Zeker niet de meest hoogstaande wedstrijd
van onze ploeg maar laten we aannemen dat er nog wat extra energie in de tank is blijven zitten voor
de zeer lastige thuiswedstrijd tegen Geleen nog geen 24u later. Supporters, tooi u in rood en wit en